Står du i färd med att bygga nytt hus?

Varför inte passa på att få in lite funktion i väggarna.

 

Med vår erfarenhet av teknikinstallationer så får du nedan några av alla bra funktioner med KNX:

Husets olika lägen

När man lämnar huset ska man inte bekymra sig över om allt är släckt och när man kommer hem så ska man välkomnas av huset, inte tvärtom. När kvällen kommer ska belysningen enkelt ge en behagligare stämning och när man går och lägger sig ska man inte varje kväll kliva upp och släcka lyset man glömt. 

Vardaglig användning

Automatiska funktioner underlättar och skämmer bort men de får inte ta överhanden. Allt fungerar som man är van vid, behöver man mer ljus så tänder man ljuset eller dimrar upp och vill man släcka så gör man det. 

Säkerhet

Har du larm installerat i huset är syftet i första hand att avskräcka, och i andra hand att göra sig informerad om att ett inbrott har skett. Inget av dessa är fel men det bästa vore nog att ingen ens tog reda på att du hade larm. Ytterst få inbrott sker i ett hus när folk befinner sig där så varför inte se till att det verkar så? Om larmet ändå aktiveras varför inte ge inkräktaren en björntjänst, tänd ljuset så slipper han ficklampan det torde gå snabbare att få det avklarat då. 

Hemlängtan? Hör av dig!

Sitter du på kontoret och undrar om det är lika mulet hemma, varför inte se efter? Alla funktioner du använder hemma är även säkert åtkomliga från Internet eller smartphone med t.ex. en App från ayControl. Inte så att du kan mata katten men nog kolla att larmet är ok och att temperaturen inne inte har sjunkit pga. ett öppet fönster eller annat fel. 

Årstider och andra tider

På sommaren lyser solen praktiskt taget dygnet runt. Att hösten är kommer märker du när ytterbelysningen är tänd när du kommer hem efter jobbet i början på augusti. Att hösten börjar ta slut märker du när isskrapan från förra vintern är spårlöst borta, då är det dags att koppla in sladden till motorvärmaren. Har du inte ställt in automatiska tider för motorvärmaruttaget kan du ju alltid surfa in och slå på det med webbläsaren medan du äter frukost. Julen närmar sig, stjärnorna i fönstren får du hänga upp själv men att sedan tända dem varje dag slipper du förutsatt att du ställt in tider.

Funkar allt som det ska?

Är du sällan inne och tittar i elcentralen? Om avloppspumpen krånglar eller om värmepumpen har kört torr når de dig kanske säkrast via e-post. Är du på semester kanske du vill ha ett SMS om jordfelsbrytaren slagit av och då får du dessvärre berätta för grannen var du gömt nyckeln. Fördelarna kan ibland uppväga nackdelarna, speciellt om du är på skidsemester. 

Var det inte bättre väder förra semestern?

Kommer ni inte överens? Titta i historiken. Via Internet kan man enkelt se hur temperaturen ändrar sig över tiden där hemma. Det kan dessutom vara bra att ha till hands om man anser att senaste elräkningen är för hög.